Agilityn kesäkauden treenit

21.4.2023

Julkaistu alunperin KSSK:n agilitytreenit Facebook-ryhmässä

☀ Kesän treenit ☀

Käpälämäen kenttä on sula, lumeton ja valmis käyttöön! Klo 21 illalla näki vielä aivan hyvin treenata, kun otettiin koirien kanssa pieni testiajo. Alla huomioita tulevaa kautta varten:

 

1) Esteiden siirto Käpikseen tapahtuu ensiviikolla. Päivä varmentuu vielä kun Markku ja Allan saavat aikataulun sopimaan (tästä erillinen info, mutta huomiona jo nyt ryhmille). Kaikki kontaktit siirtyvät ulos ja ovat siellä koko kauden kunnes tulee talvi. Osa esteistä jää halliin, jotta on kaksi paikkaa missä treenata.

2) Keskiviikon ja torstain ryhmät ovat vuoroviikoin hallissa ja Käpiksessä. Excelin kautta näkee edelleen viikkojaon ja sinne pyritään päivittämään myös kouluttajatiedot. (löytyy jäsensivujen kautta) 

3) Perjantain ryhmä vaihtaa treenipäivän tiistaiksi heinäkuun loppuun asti.

4) Heinäkuun loppuun asti Käpiksessä on 24/7 valmis rata, jota vaihdetaan kohdan 5 mukaisesti.

Hallin treeneissä rata kasataan ja puretaan vuoron aikana ja sen suunnittelee aina kyseisen vuoron kouluttaja.

5) Valmis rata: Pyrkimys on, että tiistain ryhmä kasaa/vaihtaa radan ja se pysyy sellaisena ainakin torstain ryhmille. Sitten se vaikea osuus: jos joku/joku vapaavuoroporukka haluaa vaihtaa radan toiseen esimerkiksi lauantaina, sen saa tehdä, kunhan siitä ilmoittaa tänne. Olennaista on ennakoitavuus, jotta kellekään ei tulisi täysin yllätyksenä mitä kentällä on. Tällä haetaan sitä, että jos esimerkiksi minä kävisin treenaamassa tiistaina, perjantaina ja sunnuntaina, ei ole kehittävää tehdä samaa rataa kolmena eri päivänä ja siksi on ainakin joinain viikkoina mahdollisuus kahteen eri variaatioon. Koska voi tulla myös viikko, että kukaan ei vaihda rataa ja silloin se on sama tiistaista tiistaihin.

6) Pyritään siihen, kun ulkokenttäkausi on kuitenkin suhteellisen lyhyt aika, että touko-heinäkuun välisenä aikana viikkorata olisi kisaradan mukainen (esimerkiksi jonkun tuomarin suunnittelema rata), jotta päästään tekemään kehittävää ratatreeniä. Näissä raameissa voi suunnitteluvuoron valita Excelin kautta, kuten talvikaudellakin.

7) Heinäkuun jälkeen tilanne muuttuu niin, että sileät lajit aloittavat ulkotreenikauden ja pysyvä rata saa olla 24/7 hallissa. Treenit jatkuvat agilityn osalta myös Käpiksessä, mutta esteet aina kasataan ja puretaan vuoron päätteeksi. Käsitykseni mukaan myös perjantain ryhmä palautuu tuolloin tiistailta perjantaille.

8) Vapaavuoro-oikeuden jos haluaa eikä siihen ole riittävästi talkoopisteitä, niin sen voi ostaa hintaan 50e/kk. Hyödyntäkää ihmeessä mahdollisuutta jos yhtään tuntuu siltä!

Jos tulee mitään kysyttävää tai selvennettävää, niin viestiä saa laittaa! ☀️

___

Heidi Nissilä

Sihteeri & agilitytoimikunnan jäsen