Tiedotteet

Syyskokouksen tiedote 29.10.2020

Kouvolan seudun seurakoirakerhon syyskokous pidettiin Lounaskahvila Kulmassa 29.10.2020 ja paikalla oli 24 jäsentä.

Syyskokous hyväksyi talousarvion ja toimintasuunnitelman vuodelle 2021.

Vuonna 2021 painopisteet:

- varainhankinta

- nuorisotoiminnan vahvistaminen

- kouluttajatoiminnan kehittäminen, vahvistamalla kouluttajille tarjottavaa koulutusta.

Vuoden 2021 alusta perustetaan yksi uusi toimikunta, joka keskittyy noseworkiin ja ID-hajuntunnistukseen. Näiden lajien osalta suunnitteilla on ainakin alkeiskurssit ensi vuodelle.  

Jäsenmaksut vuodelle 2021 ovat 30€, 25€ perheenjäsen ja 20€ nuorisojäsen.

Kokouskutsussa mainittu sääntömuutoksesta tullut korjauskehotus oli kokoukseen mennessä selvinnyt, että kyseessä oli PRH:n virhe, ja he pahoittelivat aiheutunutta vaivaa.

Syyskokous teki henkilövalintoja

Puheenjohtaja 2021 Marika Terä

Johtokunnan varsinaiset jäsenet 2021-2022 Irma Liimatainen, Jonna Suorsa ja Mikko Naumanen. Johtokunnan varajäsenet 2021 Virpi Leppälä, Esa Vornanen, Sari Savurinne ja Taina Salomäki

Johtokunnassa jatkaa kaksivuotiskaudelle (2020-2021) Jonna Nikkilä, Outi Sorvo ja Mirka Flinck.

Syyskokouksessa nimettiin myös toimikunnat (agility, toko, rally-toko, näyttelyt, nuoriso, nosework ja ID) ja päätettiin, että näitä voi tarvittaessa täydentää.

Yleisen kokouksen tiedote 19.8.2020

Seuran yleiseen kokoukseen kokoontui 19.8.2020 Ratsukeltin maneesin pihalle 31 jäsentä. Kokouksessa käsittelyssä oli Viherpeukalot oy:n esitys käyttökiellossa olevan Käpälämäen hallin takaisinlunastuksesta sekä juoksuisten narttujen treenimahdollisuus.

Käpälämäen halli on aikanaan ostettu Viherpeukaloilta ja lohkottu heidän tontista. Kauppakirjaan on kirjattu, että mikäli tilaa myydään tai luovutetaan, on heillä etuosto-oikeus. Hallin purkaminen maksaa noin 30 000€, ja sen korjauskulut olisivat arviolta 100 000€. Seura ei saanut tässä taloudellisessa tilaneessa lainaa hallin korjaamista varten.

Käpälämäen hallista luovutaan yksimielisellä päätöksellä, vaihtamalla halli kilpailuissa jaettaviksi palkinnoiksi seuraavan viiden vuoden aikana. Lisäksi Viherpeukalot maksaa kaupantekokulut. Johtokunta valtuutettiin selvittämään kaupanteon yhteydessä ulkokentän hankintaa Viherpeukaloilta, vuokrakentän sähkölaskun maksamista, sähköpistokkeiden siirtämistä, ns. Marian puolen ulkokentän käyttämistä sekä hallissa olevan toimistokopin käyttö. Näihin asioihin palataan viimeistään syyskokouksessa.

Ulkokentän vuokraukseen Käpälämäen hallista luopuminen ei vaikuta.

Lisäksi äänestyksen jälkeen päätettiin, että agilitytreeneissä juoksuiset nartut saavat treenata housut jalassa. Muuta oleilua kentän laitamilla tulee välttää. Muiden lajien osalta toimikunnilla on valtuutus tehdä asiasta päätökset.

Lisätietoja kssk.puheenjohtaja(a)gmail.com

Jos koirasi sairastuu tarttuvaan tai mahdollisesti tarttuvaan tautiin (esim. ripuli, oksennustauti, kennelyskä, parvo) tai sisä- tai ulkoloisiin (esim. nenäpunkki, täit, madot), ÄLÄ TUO sitä treeneihin tai koiratapahtumiin ennen kuin se on varmasti terve. Älä myöskään tuo muita perheen koiria treeneihin tai koiratapahtumiin, jos yksikin lauman koirista on sairastunut tautiin tai loisiin, jotka voi tarttua muihin koiriin. Muista, että oireetonkin koira voi olla kantaja ja levittää tautia eteenpäin!

Mikäli koiralla on tarttuva tauti, sen tulee olla vähintään kaksi viikkoa oireeton, ennen kuin se tuodaan treeneihin tai koiratapahtumaan. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria, eli vasta kun viimeisenkin koiran oireilusta on kulunut vähintään kaksi viikkoa, talouden koirat voivat osallistua koiratapahtumiin. Muista myös levon merkitys koiran toipumisessa ja rauhallinen paluu lenkkeilyyn ja harjoitteluun levon jälkeen.

Muista tarkistaa, että koirasi rokotukset ovat ajan tasalla. Voimassa olevat Suomen kennelliiton rokotusmääräykset löytyvät täältä: http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-terveys/rokotuksiin-ja-tartuntatauteihin-liittyvat-maaraykset

ELI: Jos epäilet, että koirasi on sairas, sitä ei saa tuoda treeneihin/kilpailuihin. Samoin jos koira on ollut sairas, pitää olla riittävän kauan poissa treeneistä, että koira ei enää tartuta muita.

Kennelyskä tarttuu pisaratartuntana koirasta koiraan, mutta voi tarttua myös jos koirat haistelevat lyhyen ajan sisällä samoja paikkoja, esineistä (esim. lelut ja noutokapulat, kontaktiesteiden pinnat), jopa ihmisten käsissä voi pöpöt välittyä koirasta toiseen.

 

Jos koirallasi ilmenee jokin tarttuva tauti tai loisia (esim. nenäpunkit, täit, matoja), ILMOITA asiasta heti ryhmäsi kouluttajalle! Silloin muut treenajat tietävät seurata omia koiriaan tarkemmin ja tarvittaessa pitää varoajan mittaisen tauon. Olkaa tarkkoja ja seuratkaa omien koirienne vointia, sillä tavoin voidaan yrittää välttää tautiepidemioita. Muista myös, että vaikka oma koirasi saattaa sairastaa vain lievin oirein, tauti voi olla merkittävästi rankempi vanhalle koiralle tai pennulle.

Kevätkokous 1.6.2020

KSSK:n kevätkokous pidettiin Ratsukeltin maneesilla 1.6.2020, paikalla oli 24 jäsentä. Poikkeuksellisen tautikevään jälkeen kokoonnuttiin turvavälit huomioiden maneesissa, niin että jokaisella oli oma tuoli mukanaan eikä kokouksessa ollut tarjoilua.

Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2019 tilinpäätös, toimintakertomus sekä myönnettiin vastuuvapaus johtokunnalle sekä muille tili- ja vastuuvelvollisille. Toimintakertomukseen lisätään jatkossa myös edellisen vuoden jäsenmäärä ja ryhmissä treenaajien keskimääräinen kävijämäärä/kerta.

Kokous käsitteli käyttökiellossa olevaa Käpälämäen hallin tilannetta, ja päätti ettei hallia lähdetä korjaamaan. Päätöksestä äänestettiin. Seuralle ei tässä taloustilanteessa myönnetä lainaa, jolla korjaaminen voitaisiin suorittaa. Tämä sama laina-asia koskee myös uuden tilan hankkimista. Omarahoitusosuutta pitää olla vähintään 40% kiinteistön arvosta.  Käpälämäen halli tullaan purkamaan, mutta aikataulusta ei vielä tässä vaiheessa ole tarkempaa tiedotettavaa. Johtokunnalle annettiin tehtäväksi selvittää erilaisia mahdollisuuksia hallin purkamiseksi mahdollisimman pienin kustannuksin. Maapohjasta ei ole tarkoitus luopua, vaan tulevaisuudessa hallin tilalla voisi olla ulkokenttä.

Seura toimii jatkossa vuokratiloissa. Toistaiseksi seuralla on käytössä Ratsukeltin maneesi sekä Käpälämäen ulkokenttä. Johtokunnalla on vastuu seurata treenipaikkojen tilannetta ja mahdollisia hintamuutoksia, ja tarvittaessa keskustella toimikuntien kanssa treenikenttien/-tilojen tarpeista, ja heillä on oikeus tehdä päätöksiä esim. Ratsukeltin maneesin vuokrasopimuksen purkamiseksi ilman uutta yleistä kokousta, mikäli hinta nousisi huomattavasti.

Kokouksessa hyväksyttiin sääntömuutos yleisten kokousten aikataulujen suhteen, jatkossa kevätkokous pidetään 30.4. mennessä ja syyskokous 1.10.-30.11. välisenä aikana.

Viime vuoden talkootyöt ovat kerätty yhteen, ja viime vuoden aikana on 55 henkilöä tehnyt talkootöitä, joista on talkoopisteet seuralle ilmoitettu. Yhteensä näitä pisteitä on kerätty 2343,5, jonka voi laskennallisesti muuttaa yhtä suureksi määräksi tehtyjä talkootunteja. Laskennallisesti yksi piste vastaa yhtä tehtyä vapaaehtoistuntia. Eli seurassa on tehty huimat, yli 2300h talkoita vuonna 2019, kiitos siitä jokaiselle, joka on seuran eteen toiminut!

Kokouksessa palkittiin vuoden 2019 menestyneet kunniakirjoin, listan palkituista löydät kotisivujen ajankohtaista osiosta.

Syyskokouksessa 2019 keskusteltiin treenipäivien muutostarpeista. Toimikunnat ovat kokoontuneet ja sopineet treenipäivien muutoksesta 1.8.2020 alkaen. Rally-toko siirtyy maanantaille, arkitottelevaisuus ja toko jatkaa tiistaina, näyttely ja agility pidetään keskiviikkona ja agilityn toinen päivä torstaina. Perjantai vapautuu omatoimitreeniin tai esim. erilaisiin valmennuksiin/koulutuksiin.

Nykyinen puheenjohtaja Taina ilmoitti jättävänsä puheenjohtajan tehtävän kauden päättyessä. Haasteellisten vuosien jälkeen nykyinen puheenjohtaja luovuttaa kauden päättyessä yhdistyksen vetovastuun seuraavalle visiönäärille keskittyen omien koirien kanssa treenaamiseen ja pienempimuotoiseen talkootyöhön yhdistyksen hyväksi.

Lisätiedot kssk.johtokunta(a)gmail.com

TREENIT JATKUVAT!

 

Treenit jatkuvat seuraavasti (huomioi paikka!):
Agility 20.5.2020, lisätietoja agilityn facebook ryhmästä.
Arkitottelevaisuus ja toko 2.6.2020 Käpälämäen kentällä.
Rally-toko 5.6.2020 Käpämäen kentällä.
Näyttelykoulutus 8.6.2020 Käpälämäen kentällä.

HUOM! Vain tasaraha maksettaessa!
 
- Noudatetaan yleisiä korona-ohjeita!
- Treeneissä huomioidaan edelleen turvavälit.
- Älä tule sairaana treeneihin.

 

KORONAVIRUSEPIDEMIAN VAIKUTUKSET KSSK:n TOIMINTAAN (maaliskuu 2020)

 

KSSK suhtautuu koronavirusepidemian uhkaan vakavasti ja pyrkii yhdistyksenä tukemaan yhteiskunnan toimia viruksen leviämisen hidastamiseksi. SAGIn hallitus päätti eilen kokouksessaan perua kaikki agilitykilpailut loppukevään osalta ja tästä syystä seuran kaikki muutkin kilpailut on peruttu toukokuun loppuun saakka.

Treenit jatkuvat toistaiseksi. Jotta mahdollisimman moni meistä pysyisi terveenä, huomioidaan kaikki hygieniasta annetut suositukset ja tarvittaessa jäädään matalalla kynnyksellä pois treeneistä! Älä tule treeneihin, jos epäilet olevasi sairas tai tiedät (edes mahdollisesti) altistuneesi koronavirukselle. Huolehdi käsihygieniasta ja vältä lähikontaktia, yski ja aivasta kainaloon. Hallille pyritään järjestämään käsidesiä, huomioiden epidemian aiheuttamat haasteet saatavuudessa. THL:n mukaan huolellinen käsienpesu on kuitenkin ensisijainen ehkäisykeino virusta vastaan.

Muutokset treeneissä ovat kuitenkin mahdollisia, mikäli tilanne niin vaatii.

Yhdistyksen muiden tulevien tapahtumien järjestämisestä (mm. kevätkokous) tiedotetaan myöhemmin. Johtokunta seuraa tilanteen etenemistä aktiivisesti ja pyrkii pitämään jäsenistön ajan tasalla.

Jäsensivuille kirjautuminen


Jäsensivuille kirjaudutaan sivuston ylälaidasta omalla sähköpostiosoitteella ja tällä hetkellä
salasana on luotu muotoon: sukunimi1 esim. mikkola1
Mikäli sukunimessäsi on kirjaimia neljä tai vähemmän on se muotoa sukunimi11 esim.
kivi11 Jäsenten sivuille on luotu jokaiselle lajille oma keskustelupalsta.


Mikäli kirjautuminen ei onnistu, tai ilmenee jotain muita ongelmia, ota yhteyttä
jäsensihteeriin tietojen päivittämistä varten: kssk.jasensihteeri@gmail.com

Kouvolan seudun seurakoirakerho ry:n ylimääräinen kokous pidettiin 3.6.2019 klo 18. 

Kokouksessa oli läsnä 26 henkilöä. Kokouksessa käsiteltiin nykyisen treenihallin tilannetta ja seuran tulevaisuutta. Tällä hetkellä seuralla ei ole mahdollisuutta saada riittävää määrää lainaa vanhan hallin korjaukseen tai uuden hallin rakentamiseen. Pankin vaatimusta lainan takauksista ei ole pystytty saavuttamaan. Henkilötakauksen määrä on vähintään 10 000€/henkilö. Takaus on yhteisvastuullinen, joka tarkoittaa sitä, että jos yksi ei maksa niin muut maksavat. 

Seura haluttaisiin kuitenkin pitää ympärivuotisesti toiminnassa ja tarjota jäsenille mahdollisuus kehittyä lajin parissa. Toimintaa pitää katsoa tasapuolisesti, ja taata kaikille jäsenille lajista riippumatta samanlainen mahdollisuus harrastaa. 

Ykkösasiana on nyt varainkeruu, kaikki mahdolliset keinot pitää hyödyntää ja jokaista jäsentä tarvitaan tähän työhön mukaan. Kaikki ideat ja ajatukset ovat nyt enemmän kuin tärkeitä! Jos eteen tulee tapahtumia, missä voisimme olla mukana niin rohkeasti toimimaan! Ilman vapaaehtoisia talkoolaisia, meillä ei ole mahdollisuutta järjestää tapahtumia tai tilaisuuksia, joita ehdottomasti tarvitaan varainhankintaan. Esimerkiksi 31.8. on Anjalassa ryhmänäyttely, jonne tarvitaan runsaasti vapaaehtoisia sekä samaan aikaan on Käpälämäessä agilitykilpailut (31.8.-1.9.), jonne myös tarvitaan vapaaehtoisia. Näistä tapahtumista kertyy seuralle sitä tarvittavaa tuottoa tulevaisuutta varten. Nyt kaikki mahdolliset hankinnat pyritään jäädyttämään tai ainakin harkitaan hyvin tarkkaan, ja esim. kilpailupalkintojen arvot ovat jo tarkasteltu. 

Vanhan hallin purkamisesta ei tehty vielä päätöstä, kevätkokous 2020 katsoo taloustilanteen kehittymisen (kuinka olemme varainhankinnassa yhdessä onnistuneet) ja tekee päätökset jatkosuunnitelmista. Vaihtoehtoina on siis edelleen vanhan kunnostaminen tai uuden rakentaminen joskus tulevaisuudessa. Tällä hetkellä seuran taloudellinen tulos on ollut vuosittain käytännössä nollan tuntumassa, joten hallin korjaaminen/uuden rakentaminen vaatii varmasti aktiivisia vuosia varainhankinnassa! 

Toisena asiana on selvitetty vuokrattavia tiloja. Kokouksessa päätettiin, että vuokrattavan hallin vuokra saa olla max. 1500€/kk, joka kokonaisuudessaan katetaan treenimaksun nostamisella. Nousu on tämän hetkisen laskelman mukaan max. 50€/vuosi. Vielä ei ole löydetty tilaa, jonka varmasti saamme käyttöön, mutta tästä tiedotetaan heti jos tila löytyy. Lisäksi halliin tarvitaan matto ja maton saamiseen lahjoituksena on tehty useampia anomuksia joihin emme vielä ole saaneet vastauksia. Mikäli tilaa ei ko. hinnalla löydy treenataan syksyllä niin pitkään ulkona kun säät sallivat, jonka jälkeen alkaa treenitauko. Uusi tila ei tule todennäköisesti olemaan kisamittainen, joten jatkossa kaikki kilpailut pitää suunnitella ulkokaudelle. 

Käpälämäen ulkokenttää tarvikkeineen on niiden jäsenten, jotka eivät ole keränneet talkoopisteitä kasaan, mahdollista vuokrata kuukausikäyttöön hintaan 40€/kuukausi. Tämä ns. vapaavuoro-oikeus oikeuttaa kentän käyttöön silloin kun siellä ei ole muita varauksia. Vapaavuoro-oikeus on aina yksi kuukausi. Lisätietoja ja ohjeet kssk.puheenjohtaja@gmail.com