Tiedotteet

KORONAVIRUSEPIDEMIAN VAIKUTUKSET KSSK:n TOIMINTAAN

 

KSSK suhtautuu koronavirusepidemian uhkaan vakavasti ja pyrkii yhdistyksenä tukemaan yhteiskunnan toimia viruksen leviämisen hidastamiseksi. SAGIn hallitus päätti eilen kokouksessaan perua kaikki agilitykilpailut loppukevään osalta ja tästä syystä seuran kaikki muutkin kilpailut on peruttu toukokuun loppuun saakka.

Treenit jatkuvat toistaiseksi. Jotta mahdollisimman moni meistä pysyisi terveenä, huomioidaan kaikki hygieniasta annetut suositukset ja tarvittaessa jäädään matalalla kynnyksellä pois treeneistä! Älä tule treeneihin, jos epäilet olevasi sairas tai tiedät (edes mahdollisesti) altistuneesi koronavirukselle. Huolehdi käsihygieniasta ja vältä lähikontaktia, yski ja aivasta kainaloon. Hallille pyritään järjestämään käsidesiä, huomioiden epidemian aiheuttamat haasteet saatavuudessa. THL:n mukaan huolellinen käsienpesu on kuitenkin ensisijainen ehkäisykeino virusta vastaan.

Muutokset treeneissä ovat kuitenkin mahdollisia, mikäli tilanne niin vaatii.

Yhdistyksen muiden tulevien tapahtumien järjestämisestä (mm. kevätkokous) tiedotetaan myöhemmin. Johtokunta seuraa tilanteen etenemistä aktiivisesti ja pyrkii pitämään jäsenistön ajan tasalla.

Jäsensivuille kirjautuminen


Jäsensivuille kirjaudutaan sivuston ylälaidasta omalla sähköpostiosoitteella ja tällä hetkellä
salasana on luotu muotoon: sukunimi1 esim. mikkola1
Mikäli sukunimessäsi on kirjaimia neljä tai vähemmän on se muotoa sukunimi11 esim.
kivi11 Jäsenten sivuille on luotu jokaiselle lajille oma keskustelupalsta.


Mikäli kirjautuminen ei onnistu, tai ilmenee jotain muita ongelmia, ota yhteyttä
jäsensihteeriin tietojen päivittämistä varten: kssk.jasensihteeri@gmail.com

Kouvolan seudun seurakoirakerho ry:n ylimääräinen kokous pidettiin 3.6.2019 klo 18. 

Kokouksessa oli läsnä 26 henkilöä. Kokouksessa käsiteltiin nykyisen treenihallin tilannetta ja seuran tulevaisuutta. Tällä hetkellä seuralla ei ole mahdollisuutta saada riittävää määrää lainaa vanhan hallin korjaukseen tai uuden hallin rakentamiseen. Pankin vaatimusta lainan takauksista ei ole pystytty saavuttamaan. Henkilötakauksen määrä on vähintään 10 000€/henkilö. Takaus on yhteisvastuullinen, joka tarkoittaa sitä, että jos yksi ei maksa niin muut maksavat. 

Seura haluttaisiin kuitenkin pitää ympärivuotisesti toiminnassa ja tarjota jäsenille mahdollisuus kehittyä lajin parissa. Toimintaa pitää katsoa tasapuolisesti, ja taata kaikille jäsenille lajista riippumatta samanlainen mahdollisuus harrastaa. 

Ykkösasiana on nyt varainkeruu, kaikki mahdolliset keinot pitää hyödyntää ja jokaista jäsentä tarvitaan tähän työhön mukaan. Kaikki ideat ja ajatukset ovat nyt enemmän kuin tärkeitä! Jos eteen tulee tapahtumia, missä voisimme olla mukana niin rohkeasti toimimaan! Ilman vapaaehtoisia talkoolaisia, meillä ei ole mahdollisuutta järjestää tapahtumia tai tilaisuuksia, joita ehdottomasti tarvitaan varainhankintaan. Esimerkiksi 31.8. on Anjalassa ryhmänäyttely, jonne tarvitaan runsaasti vapaaehtoisia sekä samaan aikaan on Käpälämäessä agilitykilpailut (31.8.-1.9.), jonne myös tarvitaan vapaaehtoisia. Näistä tapahtumista kertyy seuralle sitä tarvittavaa tuottoa tulevaisuutta varten. Nyt kaikki mahdolliset hankinnat pyritään jäädyttämään tai ainakin harkitaan hyvin tarkkaan, ja esim. kilpailupalkintojen arvot ovat jo tarkasteltu. 

Vanhan hallin purkamisesta ei tehty vielä päätöstä, kevätkokous 2020 katsoo taloustilanteen kehittymisen (kuinka olemme varainhankinnassa yhdessä onnistuneet) ja tekee päätökset jatkosuunnitelmista. Vaihtoehtoina on siis edelleen vanhan kunnostaminen tai uuden rakentaminen joskus tulevaisuudessa. Tällä hetkellä seuran taloudellinen tulos on ollut vuosittain käytännössä nollan tuntumassa, joten hallin korjaaminen/uuden rakentaminen vaatii varmasti aktiivisia vuosia varainhankinnassa! 

Toisena asiana on selvitetty vuokrattavia tiloja. Kokouksessa päätettiin, että vuokrattavan hallin vuokra saa olla max. 1500€/kk, joka kokonaisuudessaan katetaan treenimaksun nostamisella. Nousu on tämän hetkisen laskelman mukaan max. 50€/vuosi. Vielä ei ole löydetty tilaa, jonka varmasti saamme käyttöön, mutta tästä tiedotetaan heti jos tila löytyy. Lisäksi halliin tarvitaan matto ja maton saamiseen lahjoituksena on tehty useampia anomuksia joihin emme vielä ole saaneet vastauksia. Mikäli tilaa ei ko. hinnalla löydy treenataan syksyllä niin pitkään ulkona kun säät sallivat, jonka jälkeen alkaa treenitauko. Uusi tila ei tule todennäköisesti olemaan kisamittainen, joten jatkossa kaikki kilpailut pitää suunnitella ulkokaudelle. 

Käpälämäen ulkokenttää tarvikkeineen on niiden jäsenten, jotka eivät ole keränneet talkoopisteitä kasaan, mahdollista vuokrata kuukausikäyttöön hintaan 40€/kuukausi. Tämä ns. vapaavuoro-oikeus oikeuttaa kentän käyttöön silloin kun siellä ei ole muita varauksia. Vapaavuoro-oikeus on aina yksi kuukausi. Lisätietoja ja ohjeet kssk.puheenjohtaja@gmail.com

 

Jos koirasi sairastuu tarttuvaan tai mahdollisesti tarttuvaan tautiin (esim. ripuli, oksennustauti, kennelyskä, parvo) tai sisä- tai ulkoloisiin (esim. nenäpunkki, täit, madot), ÄLÄ TUO sitä treeneihin tai koiratapahtumiin ennen kuin se on varmasti terve. Älä myöskään tuo muita perheen koiria treeneihin tai koiratapahtumiin, jos yksikin lauman koirista on sairastunut tautiin tai loisiin, jotka voi tarttua muihin koiriin. Muista, että oireetonkin koira voi olla kantaja ja levittää tautia eteenpäin!

Mikäli koiralla on tarttuva tauti, sen tulee olla vähintään kaksi viikkoa oireeton, ennen kuin se tuodaan treeneihin tai koiratapahtumaan. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria, eli vasta kun viimeisenkin koiran oireilusta on kulunut vähintään kaksi viikkoa, talouden koirat voivat osallistua koiratapahtumiin. Muista myös levon merkitys koiran toipumisessa ja rauhallinen paluu lenkkeilyyn ja harjoitteluun levon jälkeen.

Muista tarkistaa, että koirasi rokotukset ovat ajan tasalla. Voimassa olevat Suomen kennelliiton rokotusmääräykset löytyvät täältä: http://www.kennelliitto.fi/kasvatus-ja-terveys/koiran-terveys/rokotuksiin-ja-tartuntatauteihin-liittyvat-maaraykset

ELI: Jos epäilet, että koirasi on sairas, sitä ei saa tuoda treeneihin/kilpailuihin. Samoin jos koira on ollut sairas, pitää olla riittävän kauan poissa treeneistä, että koira ei enää tartuta muita.

Kennelyskä tarttuu pisaratartuntana koirasta koiraan, mutta voi tarttua myös jos koirat haistelevat lyhyen ajan sisällä samoja paikkoja, esineistä (esim. lelut ja noutokapulat, kontaktiesteiden pinnat), jopa ihmisten käsissä voi pöpöt välittyä koirasta toiseen.

Täältä löytyy lisätietoa kennelyskästä:
http://www.kennelyska.fi/
http://www.katiska.info/terveys/kennelyska/

Jos koirallasi ilmenee jokin tarttuva tauti tai loisia (esim. nenäpunkit, täit, matoja), ILMOITA asiasta heti ryhmäsi kouluttajalle! Silloin muut treenajat tietävät seurata omia koiriaan tarkemmin ja tarvittaessa pitää varoajan mittaisen tauon. Olkaa tarkkoja ja seuratkaa omien koirienne vointia, sillä tavoin voidaan yrittää välttää tautiepidemioita. Muista myös, että vaikka oma koirasi saattaa sairastaa vain lievin oirein, tauti voi olla merkittävästi rankempi vanhalle koiralle tai pennulle.